Πολυεπίπεδο (Unilevel) σχέδιο
Το
πολυεπίπεδο (Unilevel) σχέδιο λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια και δεδομένης της
επιτυχίας του εξακολουθεί να χρησιμοποιείται από πολλές εταιρείες ΔΜ ακόμη και
σήμερα. Το κύριο όφελος αυτού του μοντέλου είναι ότι είναι πολύ
εύκολο να το καταλάβει κάποιος, όμως, όπως όλα τα σχέδια αποζημίωσης, ενώ
υπάρχουν κάποια οφέλη, υπάρχουν επίσης μια σειρά από εμπόδια που θα πρέπει
επίσης να λαμβάνονται
υπόψη.
Το πολυεπίπεδο,
όπως υποδηλώνει το όνομα του, σας δίνει τη δυνατότητα να χτίσετε μια γραμμή από
διανομείς , ως εκ τούτου ο καθένας θα είναι frontline σας. Δεν υπάρχουν περιορισμοί πλάτους σε αυτό το σχέδιο (δηλαδή,
δεν υπάρχει όριο στον αριθμό των ανθρώπων που μπορείτε να εντάξετε στην πρώτη
γραμμή σας) και οι προμήθειες που καταβάλλονται υποστηρίζουν ένα περιορισμένο
βάθος (συνήθως τα περισσότερα σχέδια που έχουμε εξετάσει πληρώνουν μεταξύ 5 και
7 επίπεδα βάθος). Ως εκ τούτου, ο κοινός στόχος
αυτού του σχεδίου είναι να προσλαμβάνει έναν μεγάλο αριθμό στην πρώτη γραμμή
των διανομέων και στη συνέχεια να τους ενθαρρύνει να κάνουν το ίδιο. υπόψη.
Για να κερδίσετε μια προμήθεια σ’ αυτή τη δομή συνήθως απαιτείται ένα ελάχιστο ποσό από την προσωπικό σας όγκο , το οποίο ουσιαστικά την καθιστά ευκολότερη για μερική απασχόληση.
Ένα από τα κύρια μειονεκτήματα του σχεδίου είναι ότι κάθε διανομέας θα γίνεται χορηγός Crossline σε όλους τους υπόλοιπους σας στην πρώτη γραμμή σας και ως εκ τούτου λειτουργεί ανταγωνιστικά με τους άλλους. Αυτό μπορεί να παρουσιάσει πολλές προκλήσεις για το νεοφερμένο που προσπαθεί να προσλάβει τους φίλους και την οικογένεια στην επιχείρησή του, όμως στην ουσία, θα πρέπει να εργάζονται σε ανταγωνισμό μεταξύ τους. Μια συνεχώς αυξανόμενη Frontline απαιτεί επίσης τη συνεχή κατάρτιση και διαχείριση μεγάλο αριθμό ανθρώπων.
Το πολυεπίπεδο σχέδιο, ωστόσο, έχει μερικά πλεονεκτήματα, και κυρίως το γεγονός ότι είναι εύκολο να εξηγηθεί. Σε γενικές γραμμές, οι περισσότεροι διανομείς σας προσλαμβάνουν κόσμο. Αυτό το καθιστά ελκυστικό για τους έμπειρους δικτυωτές, ιδίως εκείνους που η στρατολόγηση είναι το όπλο τους και έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν συστήματα διαχείρισης και εκπαίδευσης για την καλλιέργεια του δίκτυό τους.
Δεδομένου του ανταγωνισμού που δημιουργείται μεταξύ της πρώτης γραμμής διανομέων στο πλαίσιο αυτής της δομής αποζημίωσης, είναι κοινή πρακτική για τους διανομείς σε αυτό το σχέδιο να αναζητούν κόσμο από την κρύα αγορά τους (άγνωστους ανθρώπους) ως ένας τρόπος για να οικοδομήσουν την οργάνωσή τους. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει την ανάπτυξη τους με τη χρήση του διαδικτύου.
Οι περισσότερες σύγχρονες εταιρείες ΔΜ που χρησιμοποιούν αυτό το μοντέλο έχουν κάνει κάποιες μικρές αλλαγές στη βασική δομή του σχεδίου προκειμένου να γίνει πιο ελκυστικό και να επιτρέψει κάποια μερική ομαδική εργασία. Επιπλέον, τα περισσότερα Unilevel σχέδια περιλαμβάνουν πλέον και μια σειρά από μπόνους. Ένα άλλο πλεονέκτημα του πολυεπίπεδου σχεδίου είναι ότι οι διανομείς στην ψηλότερη κατάταξη δικαιούνται να κερδίσουν ένα υψηλότερο ποσοστό προμήθειας.
Αυτό το μοντέλο αποζημίωση είναι γενικά πιο κατάλληλο για εκείνους που έχουν εμπειρία στο ΔΜ ή που είναι πολύ σίγουροι για την ικανότητά τους να προσλαμβάνουν έναν μεγάλο αριθμό στην πρώτη τους γραμμή. Όπως και οι περισσότερες δομές αποζημίωσης αυτό το μοντέλο δεν προσφέρει τη δυνατότητα να κερδίσετε ένα πολύ υψηλό εισόδημα, εκτός και αν είστε πρόθυμοι να βάλετε πάρα πολύ έργο. Ωστόσο, όπως αναφέρθηκε και αλλού καλό είναι να μην ενταχθείτε σε μια εταιρεία ΔΜ μόνο και μόνο για το πρόγραμμα αντιστάθμισης. Ειδικότερα, τα προϊόντα, η πρακτικότητα του επιχειρηματικού μοντέλου και αν η εταιρεία έχει ένα αποδεδειγμένο ιστορικό θα πρέπει επίσης να λαμβάνονται υπόψη.
Δείτε επίσης :
Σχέδιο Σκαλοπατιών Βήμα (Breakaway)
Το σχέδιο Matrix
Το πρόγραμμα αντιστάθμισης
Ποιο είναι το καλύτερο σχέδιο αποζημίωσης;