Δικτυακό Μάρκετινγκ - MLM: Σχέδιο Σκαλοπατιών Βήμα (Breakaway)

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Σχέδιο Σκαλοπατιών Βήμα (Breakaway)



 

Το σχέδιο αποζημίωσης Breakaway ήταν ένα από τα αρχικά σχέδια αποζημίωσης στο ΔΜ και εξακολουθεί να χρησιμοποιείται από έναν αριθμό εταιρειών ακόμη και σήμερα. Δεδομένου ότι αυτή η δομή υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια και έχει ένα αποδεδειγμένο ιστορικό και  εξακολουθεί να υλοποιείται από κοινού από νεοσύστατες εταιρείες, όμως, ακριβώς όπως όλα τα συστήματα αμοιβών, ενώ υπάρχουν ορισμένα πλεονεκτήματα σε
αυτή τη δομή αποζημίωσης, υπάρχουν επίσης μια σειρά από μειονεκτήματα.
 
Το όνομα Breakaway προέρχεται από την ιδέα ότι οι διανομείς αναρριχώνται στη σκάλα της επιτυχίας και όταν φτάσουν σε ένα ορισμένο επίπεδο τους επιτρέπεται να ξεφύγουν από τους upline  διανομείς τους ,και να τρέξουν τον οργανισμό τους ανεξάρτητα. Έτσι τους δίνεται και η δυνατότητα να κερδίσουν μεγαλύτερες προμήθειες.
 
Το σχέδιο Breakaway έχει ορισμένες ομοιότητες με το πολυεπίπεδο  (Unilevel) σχέδιο στο ότι κάθε διανομέας επιτρέπεται μόνο να χρηματοδοτήσει ένα επίπεδο διανομέων (πρώτη γραμμή). Αν και δεν υπάρχει όριο στο πλάτος (αριθμός πρώτης γραμμής διανομέων), στην οποία μπορείτε να γίνεται χορηγός, το σκαλοπάτι που αποσχίζεται από το σχέδιο προσφέρει περιορισμένο κίνητρο για την ομαδική εργασία μέσα στον οργανισμό σας και ο ανταγωνισμός μεταξύ Crossline διανομέων μπορεί να είναι δύσκολο να προσλάβει τους στενούς φίλους και την οικογένεια σε αυτή η δομή.
Όπως συμβαίνει με όλες τις εταιρείες ΔΜ, ο κύριος στόχος για κάθε συγγενή επιχείρηση είναι να διανέμει τα προϊόντα της μητρικής εταιρίας. Αυτό που δίνατε να κάνει κανείς σε ένα τέτοιο σχέδιο ,είναι να προσλαμβάνει κόσμο ο οποίος καταναλώνει ή μεταπωλεί τα προϊόντα και να τον ενθαρρύνεται να κάνει το ίδιο.


Η Breakaway


Το να ξεπεράσετε τους upline σας έχει πολλά οφέλη για το άτομο διανομέα (όπως το να κερδίζει ένα υψηλότερο ποσοστό προμήθειας), ωστόσο μπορεί να έχει σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις για την οργάνωση στην οποία ξεφεύγει. Με την απομάκρυνση σας , ο όγκος που δικαιούταν ο upline σας προηγουμένως από εσάς, δεν υπολογίζεται μέσα στην επιχείρηση του με τον ίδιο ρυθμό. Έτσι ο upline σας, είναι σαν να έχει χάσει έναν από τους καλύτερους πελάτες του.
Παρόλα αυτά , ο αρχικός χορηγός εξακολουθεί να δικαιούται ένα μικρό ποσοστό από αυτόν τον διανομέα.Αυτό αναφέρεται ως προμήθεια παράκαμψης. Κάθε αποσχισθείς οργάνωση αναφέρεται ως μια γενιά και παρόλο που οι διανομείς έχουν δικαίωμα να κερδίσουν μια προμήθεια παράκαμψης για όλες τις αποσχισθείσες γενιές τους, δυστυχώς, αυτό είναι μόνο ένα μικρό κλάσμα σε σχέση με τις προμήθειες που κέρδιζαν στο παρελθόν.
Ένα άλλο χρακτηριστικό με το σχέδιο Breakaway σκαλοπατιών είναι ότι παρόλο που μπορείτε να έχετε φθάσει σε ένα επίπεδο όπου θα έχετε τη δυνατότητα να ξεφύγετε από τον upline σας , και να κερδίσετε μια μεγαλύτερη προμήθεια, ο οργανισμός σας θα αυξηθεί και οι διανομείς στο δίκτυό σας μπορεί επίσης να πληρούν τις προϋποθέσεις για να κάνουν το ίδιο και να απομακρυνθούν μακριά από εσάς. Βέβαια δημιουργώντας μια σειρά από αποσχισμένους διανομείς μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ένα μακροπρόθεσμο εισόδημα αλλά ταυτόχρονα θα σας δώσει το χρόνο να αναπτύξετε μελλοντικούς ηγέτες από την πρώτης σας γραμμή που είναι εξίσου σημαντικό.
Σε γενικές γραμμές, το σχέδιο αυτό είναι η καταλληλότερο για τους διανομείς που είναι σίγουροι για την ικανότητά τους να προσλαμβάνουν νέους διανομείς και να έχουν καλές δεξιότητες διαχείρισης. Για εκείνους που ξεκινούν με αυτό το σχέδιο αποζημίωσης, για πρώτη φορά, ένα πράγμα που πρέπει να εξετάσουν είναι ότι μπορεί να αντιμετωπίσουν μια έλλειψη υποστήριξης από τους upline διανομείς τους και ότι θα πρέπει να εργάζονται σε ανταγωνισμό με άλλους διανομείς Crossline. Παρόλο που οι πιθανές προμήθειες μπορεί να είναι πολύ πιο ανταποδοτικές στην αρχή με αυτή τη δομή αποζημίωσης, το σχέδιο Binary και το σχέδιο Matrix  θεωρούνται  πιο φιλικά και υποστηρικτικά για τους νεοεισερχόμενους.
Στα χρόνια που πέρασαν, ορισμένες εταιρείες που χρησιμοποιούσαν αυτό το σχέδιο έδωσαν στη βιομηχανία ένα κακό όνομα. Σε αυτές τις συγκεκριμένες εταιρείες, η ομάδα του όγκου των πωλήσεων (PGSV) στόχευε σε μη ρεαλιστικούς στόχους, όπου ενθάρρυναν τους νέους διανομείς να αγοράζουν επιπλέον προϊόντα για να βοηθηθούν οι upline τους και να κερδίσουν μια προμήθεια. Ως εκ τούτου, πολλοί διανομείς κατέληξαν να κολλήσουν με το απόθεμα που δεν μπορούσαν να πουλήσουν.
Ένα άλλο αρνητικό στο σχέδιο σκαλοπατιών Breakaway είναι ότι είναι δύσκολο για πολλούς να το κατανοήσουν και ακόμα πιο δύσκολο να προσπαθήσουν να εξηγήσουν τις προοπτικές του. Μόνο μετά από ένα επίπεδο επιτυχίας ήταν σε θέση να κατανοήσουν τη λειτουργία του.
Χωρίς να είμαστε προκατειλημμένοι, το σχέδιο Breakaway έχει μια σειρά από πλεονεκτήματα. Έχει ένα καλό ιστορικό, το οποίο το καθιστά ελκυστικό για νέες επιχειρήσεις που αναζητούν ένα αποδεδειγμένο επιχειρηματικό μοντέλο. Ειδικότερα, το σχέδιο Breakaway λειτουργεί υπέρ για τους διανομείς που έχουν καλές πωλήσεις ή δεξιότητες πρόσληψης. Κάποιοι θα υποστηρίξουν ότι αυτό το πρόγραμμα αντιστάθμισης είναι πιο κατάλληλο για αυτούς που ενδιαφέρονται για πλήρη απασχόληση , ωστόσο πρόσφατες εξελίξεις στον κλάδο, και ιδιαίτερα μέσω κάποιων εφαρμογών στο διαδικτύο, μπορεί να το κάνουν εξίσου φιλικό προς το ωράριο. 

Αν και το σχέδιο αποζημιώσης θα πρέπει πάντα να λαμβάνεται υπόψη όταν ενταχθείτε σε μια  εταιρεία ΔΜ , σας συνιστούμε να εξετάσετε, επίσης, τα προϊόντα, την πρακτικότητα του επιχειρηματικού μοντέλου και αν η εταιρεία έχει ένα αποδεδειγμένο ιστορικό πριν από την τελική σας απόφασή.
 
ΔΜ:Δικτυακό Μάρκετινγκ

Δείτε επίσης:

Πολυεπίπεδο Σχέδιο Αποζημίωσης (Unilevel)

Το σχέδιο Matrix  

Το πρόγραμμα αντιστάθμισης

Ποιο είναι το καλύτερο σχέδιο αποζημίωσης;