Δικτυακό Μάρκετινγκ - MLM: Το δυαδικό σχέδιο (Binary)

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Το δυαδικό σχέδιο (Binary)





Το πρόγραμμα αντιστάθμισης Binary

Παρά το γεγονός ότι το δυαδικό σχέδιο είναι σχετικά νέo (90s) στη βιομηχανία του ΔΜ είναι ήδη πολύ δημοφιλές μεταξύ των εταιρειών και τα μέλη του κλάδου. Καθώς εξαιτίας της απλότητας του σχεδιασμού του, το δυαδικό σχέδιο αποζημίωσης προσφέρει, μια σειρά από πλεονεκτήματα που το καθιστούν ελκυστικό για όλους τους διανομείς, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που είναι νέοι στην βιομηχανία μερικής απασχόλησης, στον μέσο δικτυωτή, αλλά και  στους πιο έμπειρους που έχουν σαν όπλο τις προσλήψεις.

Πώς λειτουργεί το σχέδιο αντιστάθμισης Binary ;

Το δυαδικό σχέδιο (Βinary), όπως υποδηλώνει και το όνομα του βασίζεται γύρω από τον
αριθμό 2, το οποίο αντιπροσωπεύει το μέγιστο αριθμό των Frontline συνεργατών σε κάθε επιχειρηματικό κέντρο που μπορεί να υπάρξει. Τυχόν επιπλέον διανομείς πρέπει στη συνέχεια να τοποθετηθούν σε ένα από τα υπάρχοντα μέλη της πρώτης γραμμής σας. Αυτό δημιουργεί ένα πολύ ευνοϊκό περιβάλλον για τα νέα μέλη ως ο ευκολότερος τρόπος προκειμένου αυτά  βοηθήσουν τα δικά τους νέα τα μέλη και να δημιουργήσουν τις οργανώσεις τους. Αυτή η ομαδική προσέγγιση κάνει το δυαδικό σχέδιο πολύ ελκυστικό, καθώς υπάρχει μεγάλη υποστήριξη (αρχική και συνεχιζόμενη) με όλους τους συνεργάτες στο έργο του οργανισμού σας για την επίτευξη ενός κοινού στόχου.
 
Ο κύριος στόχος του δυαδικού προγράμματος αντιστάθμισης είναι να ισορροπήσει το ποσό του όγκου στο κάθε πόδι της κάθε πλευρά της επιχείρησής σας (αριστερό – δεξί). Για παράδειγμα, αν είχατε 800 σημεία πώλησης που διέρχονται από το αριστερό πόδι της επιχείρησής σας, αλλά μόνο 500 σημεία που διέρχονται από το δεξί,  το δικαίωμα για πληρωμή θα υπολογιστεί με βάση τον υψηλότερο κοινό παρονομαστή που στην περίπτωση αυτή είναι 500 βαθμοί (δεξί). Όταν το σχέδιο Binary πρωτοεμφανίστηκε για πρώτη φορά τυχόν επιπλέον όγκος (δηλαδή οι επιπλέον 300 πόντοι αριστερά στο παραπάνω παράδειγμα) χάνονταν γεγονός που το καθιστούσε δύσκολο για τα άτομα με μερική απασχόληση, ωστόσο, πιο πρόσφατα, τα περισσότερα δυαδικά σχέδια τώρα επιτρέπουν σε κάθε πρόσθετο όγκο να μεταφερθεί για την επόμενη περίοδο πληρωμής. Αυτή η "μεταφορά" έχει αποδειχθεί ότι είναι πολύ δημοφιλής για τη μερική απασχόληση, καθώς σημαίνει ότι δεν θα χάσετε ποτέ κανέναν   όγκο πωλήσεων που έχετε αποκτήσει στο παρελθόν.
 
Επειδή ο στόχος είναι να ισορροπήσει ο όγκος που ρέει μέσα από τον οργανισμό σας αυτό ενθαρρύνει τους συνεργάτες να βοηθήσουν τα ασθενέστερα μέλη στο δίκτυό τους να οικοδομήσουν την οργάνωσή τους (προώθηση της ομαδικής εργασίας) για να επιτευχθεί μια καλύτερη ισορροπία όγκου και μια πιο συνολική ομαδική δουλειά.

Δεν υπάρχουν συνήθως περιορισμοί βάθους στην δυαδική δομή και σε κάθε επίπεδο του οργανισμού σας καταβάλλεται σταθερό ποσοστό προμήθειας που το καθιστά εύκολο να το κατανοήσει κάποιος. Μία από τις βασικές διακρίσεις του σχεδίου Binary είναι ότι ο όγκος δεν είναι ανάλογος του επιπέδου, το οποίο αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να έχετε μια μεγάλη οργάνωση για να είναι επιτυχής. Αυτό σημαίνει, επίσης, ότι υπάρχει ένα κίνητρο για να βοηθήσει κάποιος τους νέους συνεργάτες στην εταιρεία σας ανεξαρτήτου βάθους.
Εξαιτίας λοιπόν του απεριόριστου βάθους η εταιρεία έχει κάποιες δικλείδες ασφαλείας σχετικά με τις προμήθειες ,περισσότερο για να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα τόσο των διανομέων όσο και της ίδιας της εταιρείας. Και πολύ σωστά κάποιος θα ρωτήσει ότι εάν κάθε επιχειρηματικό κέντρο έχει ένα όριο στο πόσο μπορεί να κερδίσει, πώς είναι δυνατόν να κερδίσει εκατομμύρια μέσα από μια εταιρεία ΔΜ που χρησιμοποιεί το σχέδιο Binary;
Για τους σοβαρούς δικτυωτές το κερδοφόρο κομμάτι αυτού του σχεδίου είναι ότι αν κάθε επιχειρηματικό κέντρο καταφέρει να παράγει ένα καλό μηνιαίο εισόδημα (κάποιες χιλιάδες) εξαιτίας στο ότι δεν έχουμε περιορισμό στα κέντρα αυτό μπορεί να μας εξασφαλίσει πολύ μεγάλες αποδοχές. Σκεφτείτε ένα σημείο πώλησης το οποίο αποδίδει καλά, αλλά δεν έχει άλλα περιθώρια ανάπτυξης, τότε δημιουργούμε ένα δεύτερο σημείο και το αναπτύσσουμε. Έτσι έχουμε εισοδήματα και από τα δυο αυτά σημεία. Αυτό ακριβώς ισχύει και με το δυαδικό σύστημα. Μόλις έχει επιτευχθεί ένα συγκεκριμένο επίπεδο και δεν υπάρχει η δυνατότητα να αποκομίσεις περισσότερα,η εταιρεία επιβραβεύει τον διανομέα για ένα νέο επιχειρηματικό κέντρο. 
Η εταιρεία είναι ευχαριστημένη επειδή έχει έναν έμπειρο διανομέα που επεκτείνει τα επιχειρηματικά του κέντρα και τον ανταμείβει ανάλογα .Έτσι ο διανομέας βλέποντας ότι αυξάνει τα κέρδη του δημιουργεί νέα κέντρα. Έτσι όσα περισσότερα κέντρα,τόσο μεγαλύτερο δυναμικό κέρδος.        

Το δυαδικό σχέδιο βοηθά ακόμη και τον μέσο διανομέα

Μελέτες που διεξήχθησαν στη βιομηχανία του ΔΜ έδειξαν ότι ο μέσος διανομέας χορηγεί μεταξύ 2-3 νέους διανομείς στην επιχείρησή του. Αυτό σημαίνει ότι θα ήταν δύσκολο για τον «μέσο διανομέας» να επιτύχει σε μερικά από τα παλαιότερα μοντέλα αντιστάθμισης όπου απαιτείται οι διανομείς να προσλαμβάνουν τουλάχιστον 6 ή περισσότερους Frontline διανομείς. Αυτά τα σχέδια έδωσαν στη βιομηχανία μια κακή φήμη ως "πολύ σκληρά", όμως ευτυχώς τα περισσότερα από αυτά τα σχέδια έχουν τροποποιηθεί.
 
Μετά από αυτές τις μελέτες που άρχισαν να εμφανίζονται στη δεκαετία του 1980 το σχέδιο Binary δημιουργήθηκε για να δώσει στον καθένα μια δίκαιη ευκαιρία για επιτυχία. Επειδή η δυαδική δομή αποζημίωσης επιτρέπει μόνο τη χορηγία 2 διανομέων στην πρώτη γραμμή αυτό σημαίνει ότι ακόμα και αυτοί κάτω από τον μέσο όρο πρόσληψης έχουν τη δυνατότητα να επιτύχουν την οικονομική τους ελευθερία με αυτό το μοντέλο αποζημίωσης. Επιπλέον, το δυαδικό πρόγραμμα αντιστάθμισης αναπτύχθηκε έτσι ώστε οι νέες προσλήψεις να λαμβάνουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη βοήθεια από τους upline τους γιατί έτσι εξυπηρετεί το συμφέρον και των δύο.

Στη βιομηχανία του ΔΜ κάθε χρόνο, επιβραβεύεται από τους ανθρώπους του κλάδο, η εταιρεία με την μεγαλύτερη ανάπτυξη και το καλύτερο ανταποδοτικό πλάνο με την δικαιότερη κατανομή προμηθειών. Εταιρείες που συνήθως ξεχωρίζουν ακολουθούν αυτό το σχέδιο ανταμοιβής.  

Παρόλο που το σχέδιο αποζημίωσης Binary δεν είναι το πιο προσοδοφόρο, σε σχέση με άλλα συστήματα αμοιβών αυτό το μοντέλο προσφέρει τη δυνατότητα να κερδίσετε ένα πολύ υψηλό εισόδημα, αν είστε πρόθυμοι να μπείτε σε δράση. Σε συνδυασμό με την υποστηρικτική ομαδική εργασίας που βρίσκεται γενικά σε εταιρείες που χρησιμοποιούν αυτό το μοντέλο αποζημίωσης, υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα στο σχέδιο Binary.
 
Ενώ είμαστε γενικά υπέρ αυτής της δομής αποζημιώσεων, όπως αναφέρουμε και στα υπόλοιπα μοντέλα αποζημίωσης, πριν από την επιλογή μιας εταιρείας σας συνιστούμε να εξετάσετε, επίσης, τα προϊόντα, την πρακτικότητα του επιχειρηματικού μοντέλου και αν η εταιρεία έχει ένα αποδεδειγμένο το ιστορικό του.
 
Δείτε επίσης: