Δικτυακό Μάρκετινγκ - MLM: Οικονομική Ελευθερία

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Οικονομική Ελευθερία



Ύψιστο Αγαθό,η Οικονομική μας Ελευθερία

Οικονομικά ελεύθερος καλείται ο άνθρωπος του οποίου το παθητικό εισόδημα είναι μεγαλύτερο από τα συνολικά έξοδά του. Η οικονομική ελευθερία διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο, δεδομένου ότι κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικά συνολικά έξοδα, διαφορετικό παθητικό εισόδημα και διαφορετική διάκριση & ιεράρχηση των επιλογών του. Η οικονομική ελευθερία δεν αντιπροσωπεύει κοινωνικές τάξεις αλλά το βάθος της
ατομικής οικονομικής παιδείας που διαθέτει κάθε άνθρωπος.

Ενεργητικό εισόδημα είναι το εισόδημα το οποίο αποκτάται από τη καθημερινή υποχρεωτική εργασία και αντανακλάται στη μηνιαία μισθοδοσία.

Παθητικό εισόδημα καλείται το εισόδημα το οποίο αποκτάται χωρίς τη φυσική παρουσία του ανθρώπου και αντανακλάται σε καθημερινή, μηνιαία & ετήσια χρηματοροή.

Η οικονομική ελευθερία είναι πιο προσιτή στους επιχειρηματίες και στους επενδυτές. Στο παθητικό εισόδημα ανήκουν όλα τα στοιχεία του ενεργητικού που αποφέρουν υπεραξία μεγαλύτερη του πληθωρισμού που δεν προυποθέτουν τη φυσική παρουσία του ανθρώπου. Στοιχεία του ενεργητικού όπως είναι οι μετοχές, τα ομόλογα, τα αμοιβαία κεφάλαια, οι επενδύσεις σε real estate, συμμετοχές σε Α.Ε και σε Ε.Π.Ε , τα δικαιώματα ιδιοκτησίας, κ.α. Δίνοντας μια απλή ερμηνεία ο Πλούσιος Μπαμπάς προσδιορίζει ως στοιχείο του ενεργητικού το κάθε στοιχείο το οποίο "βάζει" στη τσέπη σου χρήματα" και ως στοιχείο του παθητικού κάθε στοιχείο το οποίο "βγάζει από τη τσέπη σου χρήματα" .

Όπως λέει και ο Πλούσιος Μπαμπάς "κανένας άνθρωπος δεν είναι πραγματικά ελεύθερος εάν δεν είναι οικονομικά ελεύθερος". Αναμφισβήτητα η δημοκρατία δεν διασφαλίζει την οικονομική ελευθερία, και απόκτησή της έχει ένα τίμημα. Το τίμημα είναι η απόκτηση οικονομικής παιδείας και η απόκτηση στοιχείων του ενεργητικού τα οποία να ανταποκρίνονται στους χρονικούς στόχους της οικονομικής απελευθέρωσης.

Πιστεύουμε ότι η οικονομική ελευθερία είναι μια αξία, ένα ιδανικό το οποίο πρέπει να διέπει τόσο τα φυσικά όσο και τα νομικά πρόσωπα. Τα φυσικά πρόσωπα διότι η ύπαρξη της οικονομικής ελευθερίας αποτελεί τη γενεσιουργό βάση για την ικανοποίηση των στόχων, των αξιών και των ελευθεριών του ανθρώπου. Τα νομικά πρόσωπα και ιδιαίτερα τις επιχειρήσεις διότι η οικονομική ελευθερία τους παρέχει τη δυνατότητα για αυτοδυναμία, ευελιξία, ποιότητα, εξέλιξη, καινοτομία, παραγωγικότητα, αύξηση κερδών κ.α χωρίς να υπόκεινται στις διαβαθμίσεις της αγοράς και στους οικονομικούς κύκλους.

Σε μία εποχή όπου οι περισσότερες εξελίξεις και αποφάσεις για κάθε χώρα και οικονομία διαμορφώνονται σε διεθνές επίπεδο (H.Π.Α,Ε.Ε,ΑΣΕΑΝ,κ.α) και ο ανταγωνισμός λαμβάνει χώρα διηπειρωτικά, η οικονομική ελευθερία φαντάζει μια ιδεατή κατάσταση. Μια κατάσταση που μόνο ιδεατή δε μπορεί να χαρακτηριστεί, αλλά αποτελεί αναγκαία επιλογή για όλους τους ανθρώπους που επιθυμούν να είναι ευέλικτοι, ανεξάρτητοι, αυτοδύναμοι και οικονομικά ισχυροί. Η αυτοδυναμία δε συνεπάγεται αυταρέσκεια, αυτάρκεια αλλά αποτελεί θεμέλια αξία για την επένδυση στο πιο σημαντικό περιουσιακό στοιχείο του ανθρώπου, που είναι ο χρόνος.

Η Οικονομική Ελευθερία αποτελεί ένα κίνημα το οποίο αντιπροσωπεύουμε, ένα κίνημα το οποίο μας δίνει τη δυνατότητα να επενδύσουμε χρόνο σε μας και να αποκτήσουμε σωστή οικονομική παιδεία ανεξάρτητα από την επαγγελματική μας ιδιότητα και τις κοινωνικοπολιτικές δραστηριότητες. Ένα κίνημα το οποίο απευθύνεται σε επιχειρηματίες, σε επενδυτές, σε στελέχη του ιδιωτικού & δημοσίου φορέα καθώς και σε νέους ανθρώπους που θέλουν να κάνουν σοβαρά κάτι ξεχωριστό στη ζωή τους. Μία διαδικασία ξεχωριστή η οποία προσφέρει στους συμμετέχοντες της ασφάλεια, οικονομική ανεξαρτησία, διαφορετική φορολογική μεταχείριση, βελτίωση του βιοτικού τους επιπέδου καθώς και ελεύθερο χρόνο, το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο του ανθρώπου.

Αδιαμφισβήτητα ο δρόμος προς την οικονομική ελευθερία όπως τονίσαμε είναι απόλυτα πρακτικός, είναι ένας δρόμος από επενδύσεις παρά το γεγονός ότι η οικονομική ελευθερία είναι ένα ιδεολογικό κίνημα. Ένας δρόμος εύκολος και πρακτικά αποτελεσματικός εφόσον είσαι εφοδιασμένος με τη σωστή οικονομική παιδεία και ένα σχέδιο, ένα πρόγραμμα. Πιστεύουμε πως για να αποκτήσει κάποιος την οικονομική του ελευθερία πρέπει να δημιουργήσει και να στηριχθεί στο δικό του σχέδιο με τους δικούς του στόχους και το δικό του προσωπικό ισολογισμό. Θα αναρωτιέστε μάλλον τι είναι ο προσωπικός ισολογισμός και σε τι είδους εταιρία απευθύνεται...

Κάθε άνθρωπος στις ανεπτυγμένες και αναπτυσσόμενες χώρες έχει μία εταιρία, τη Χρηματοροή του. Όπως σε μια εταιρία ο επιχειρηματίας επιδιώκει να διαχειριστεί όσον το δυνατόν καλύτερα τους υπαλλήλους της εταιρίας και να αποδώσουν δημιουργικά τη μέγιστη υπεραξία που είναι ικανοί, το ίδιο συμβαίνει και στην Χρηματοροή(Cashflow). Στo Cashflow κάθε χρηματική μονάδα(ευρώ,δολλάριο,...) που διαθέτει ένας άνθρωπος είναι και ένας υπάλληλός του, κάθε μία καλείται να τη διαχειριστεί και να διοικήσει με το καλύτερο δυνατό τρόπο έτσι ώστε να του αποδώσει τη μέγιστη δυνατή υπεραξία. Εάν απολύσετε κάποιους υπαλλήλους σας μέχρι να ξαναπροσλάβετε τους αντικαταστάτες τους, οι υπόλοιποι υπάλληλοί σας θα πρέπει να εργαστούν πιο αποδοτικά σε συνεργασία με τους υπόλοιπους συντελεστές παραγωγής για να πετύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα στόχων, έτσι και στη Χρηματοροή σας εάν δαπανήσετε άσκοπα ή σκόπιμα κάποιες χρηματικές μονάδες σας τότε οι υπόλοιπες θα πρέπει να εργαστούν περισσότερο για τους οικονομικούς στόχους που έχετε θέσει. Η παραπάνω διαδικασία καλείται "Διοίκηση Χρηματικών Μονάδων" και εντάσσεται στην επιστήμη του χρήματος και απευθύνεται τόσο στα νομικά όσο στα φυσικά πρόσωπα.

Η Οικονομική Ελευθερία σημαίνει για τους ανθρώπους που την επιδιώκουν κάτι συγκεκριμένο, απελευθέρωση από τον οικονομικά Φαύλο κύκλο που το 90% με 95% των ανθρώπων σε όλο το κόσμο ανήκουν. Μία διαδικασία κατά την οποία πηγαίνεις στη δουλειά(επιχείρηση), πληρώνεις δάνεια, έχεις ελάχιστο έως μηδενικό ελεύθερο χρόνο, πηγαίνεις στη δουλειά, πληρώνεις δάνεια..... και ποτέ δεν αρκεί το ενεργητικό σου εισόδημα στην κάλυψη των συνολικών σου εξόδων είτε της οικογένειάς σου(εάν έχεις βέβαια). Για οποιοδήποτε λόγο επιλέξετε το δρόμο προς την οικονομική ελευθερία οφείλετε να ξέρετε ότι είναι ένας δρόμος γεμάτο επενδύσεις, πρόγραμμα και σχέδιο χωρίς μοιρολατρία, αλλά το αποτέλεσμα είναι απόλυτο ¨νέκταρ" στην απόλαυση της ζωής, όπως και να την αντιλαμβάνεται ο κάθε ένας μας.

Πηγή :http://greek-richdad.blogspot.gr/

Δείτε επίσης :