Δικτυακό Μάρκετινγκ - MLM: Φαύλος Κύκλος!

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Φαύλος Κύκλος!




  Παρατηρώντας τη ζωή του μέσου μορφωμένου και σκληρά εργα­ζομένου ατόμου θα ανακαλύψουμε μια παρόμοια διαδρομή. Το παιδί γεννιέται και πηγαίνει σχολείο. Υπερήφανοι οι γονείς ενθουσιάζονται καθώς το παιδί διακρίνεται, επιτυγχάνει από καλή έως άριστη βαθμο­λογία, και γίνεται δεκτό σε κάποιο κολέγιο. Το παιδί αποφοιτά, ίσως
συνεχίζει μεταπτυχιακές σπουδές, και μετά ακολουθεί κατά γράμμα το πρόγραμμα που του έχουν επιβάλει: ψάχνει ασφαλή δουλειά ή σταδιοδρομία. Το παιδί βρίσκει αυτή τη δουλειά, ίσως ως γιατρός ή δικηγόρος, ή πηγαίνει στο στρατό ή δουλεύει για την κυβέρνηση. Σε γενικές γραμμές, αρχίζει να βγάζει χρήματα, οι πιστωτικές κάρτες αρχίζουν να καταφθάνουν μαζικά, και οι αγορές ξεκινούν, αν δεν έχουν ήδη αρχίσει.

Έχοντας χρήματα να ξοδέψει, το παιδί επισκέπτεται μέρη όπου άλλοι νέοι σαν αυτό συχνάζουν και συναντούν ανθρώπους, βγαίνουν ραντεβού, και μερικές φορές παντρεύονται. Η ζωή είναι υπέροχη τώ­ρα γιατί άντρες και γυναίκες δουλεύουν. Το διπλό εισόδημα είναι ευ­λογία. Νιώθουν επιτυχημένοι, το μέλλον τους προμηνύεται λαμπρό, και αποφασίζουν να αγοράσουν σπίτι, αυτοκίνητο, τηλεόραση, να πάνε διακοπές, και να αποκτήσουν παιδιά. Το πακέτο της ευτυχίας καταφθάνει. Η ανάγκη για μετρητά είναι τεράστια. Το χαρούμενο ζευγάρι αποφασίζει ότι οι σταδιοδρομίες τους είναι ζωτικής σημασίας και αρχίζουν να δουλεύουν πιο σκληρά, επιδιώκοντας προαγωγές και αυξήσεις. Οι αυξήσεις έρχονται, όπως και ένα δεύτερο παιδί και η ανάγκη για ένα μεγαλύτερο σπίτι. Δουλεύουν ακόμη πιο σκληρά, γί­νονται καλύτεροι υπάλληλοι, ακόμα πιο αφοσιωμένοι. Επιστρέφουν στα θρανία για να αποκτήσουν εξειδικευμένες γνώσεις ώστε να κερδί­ζουν περισσότερα χρήματα. Ίσως αναλάβουν και δεύτερη δουλειά. Το εισόδημα τους μεγαλώνει, όπως και η φορολογική κλίμακα στην ο­ποία ανήκουν, όπως και οι φόροι ακίνητης περιουσίας στο καινούργιο τους μεγάλο σπίτι και οι εισφορές των Ασφαλιστικών Ταμείων, και όλοι οι άλλοι φόροι. Αμείβονται πλουσιοπάροχα και αναρωτιούνται που πήγαν όλα αυτά τα χρήματα. Αγοράζουν αμοιβαία κεφάλαια και αναγκάζονται να ψωνίζουν φρούτα και λαχανικά με την πιστωτική τους κάρτα. Τα παιδιά τους φτάνουν το 5ο ή 6ο έτος της ηλικίας τους και η ανάγκη για να αποταμιεύσουν για τις σπουδές τους εντείνεται, καθώς και η ανάγκη να αποταμιεύσουν για την συνταξιοδότηση τους. 

Αυτό το ευτυχισμένο ζευγάρι, των ανθρώπων που γεννήθηκαν πριν από 35 χρόνια, βρίσκεται τώρα παγιδευμένο στο Φαύλο Κύκλο για την υπόλοιπη εργάσιμη ζωή του.
 Δουλεύουν για τους ιδιοκτήτες της εταιρείας, για την κυβέρνηση πληρώνοντας φόρους, και για την τράπεζα εξοφλώντας στεγαστικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες.
 Κατόπιν, συμβουλεύουν τα ίδια τους τα παιδιά να  μελετούν σκληρά, να παίρνουν καλούς βαθμούς, και να βρουν μια σίγουρη και ασφαλή δουλειά ή σταδιοδρομία. Δεν μαθαίνουν τίποτα σε σχέση με το χρήμα, παρά μόνον από εκείνους που εκμεταλλεύονται την αφέλεια τους, και δουλεύουν σκληρά όλη τους τη ζωή. Η ιστορία επαναλαμ­βάνεται σε βάρος μίας ακόμα σκληρά εργαζόμενης γενιάς. Αυτό είναι ο "Φαύλος Κύκλος".

Απόσπασμα από :